Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Uddannet Procesteknolog AK i Procesteknik & Butiksslagter Far til Caroline fra 06 og Victoria fra 09. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

søndag den 18. februar 2018

Overenskomstboller..


Du skal bruge:
1 pk gær
3 ss sukker
1 ts salt
1 ts stødt kardemomme
2 æg
4 dl lun kærnemælk
1 dl olie eller 80 g blødt smør
700 g hvedemel
150 g fuldkornsmel evt spelt
Du kan erstatte 1 dl mel med 2 dl kerner til kerneboller

Sådan gør du:

Alle ingredienser hældes i en røremaskineskål.
Kør dejen 5-6 min på trin 1
Dejen skal være fugtig ikke våd.
Hæve i skål, under løst låg, til dobbelt størrelse (ca 45 min)

Slå dejen let ned og del i 18-24 stykker, virk op i boller og lad dem hæve til mindst dobbelt størrelse (ca 30 min) på to bageplader betrukket med bagepapir, dækket af plasticstykke så de ikke tørre ud.

Pensel med æg og skær OK symbolet eller andet mønster.

Bag 10-12 min ved 210°C varmluft.

Serveres med koldt smør, ost og rødt syltetøj.

Giver god smag i munden, og sammenhold på arbejdspladsen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar