Det skal du bruge:
1 kg hvedemel
50 g gær
5 1/2 dl lunkent vand
75 g sukker
10 g salt
75 g smør blødt
2 æg
150 g kerner
4 revne gulerødder
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig. Lad dejen hæve tildækket på et melet bord i cirka 1 time.
Lav en fordybning i midten og slå æggene ud i fordybningen. Kom så kerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle. Brug en kniv eller spartel til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, kerner og gulerødder ind i dejen. Meningen er at dejen skal være klumper. Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 16 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 1 time.
Bag dem cirka 15 min. midt i en 225 grader forvarmet ovn, en plade af gangen...
Skinkebrud:
Brug 150 g ost og 150 g skinkestrimler istedet for gulerod og kerner og kun 50 g sukker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar