600 g hvedemel
1 l kærnemælk
5 æg
5 spsk. sukker (gem 1 ss til at skille vaniljekornene ad)
2 ts kardemomme
2 tsk. natron
Skal af 1 citron
Korn af en vaniljestang (moses med sukker)
1/2 ts salt
Smør til stegning. Skær en stang så du kan dutte i hvert hul inden dejen kommes i.
Sådan gør ud:
Bland mælk, sukker og æg.
Tilsæt mel, kardemomme, revet citronskal, vanilje og natron
Pisk det godt sammen.
Varm æbleskivepanden op og dut smør i hvert hul.
Fyld hullerne 3/4 op med dej og vend æbleskiverne 1/4 omgang, med et par træpinde, når de er blevet lysebrune og en smule sprøde, fortsæt til de er brune hele vejen rundt og gennem bagte.
Server med flormelis og syltetøj.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar