Det skal du bruge:
1 kg hvedemel
50 g gær
5 1/2 dl lunkent vand
75 g sukker
10 g salt
100 g smør blødt
2 æg
100 g rosiner
100 g kandiseret eller tørreret frugt
100 g rosiner
100 g kandiseret eller tørreret frugt
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et melet bord i cirka 1 time.
Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et melet bord i cirka 1 time.
Bland æg og frugt/rosiner
Lav en fordybning i midten af dejen og held blandingen i.
Fold dejen sammen til en stor bolle.
Brug en kniv eller spartel til at hakke dejen i småstykker med.
Sørg for hele tiden at samle blandingen ind i dejen.
Meningen er at dejen skal være klumper.
Fold dejen sammen til en stor bolle.
Brug en kniv eller spartel til at hakke dejen i småstykker med.
Sørg for hele tiden at samle blandingen ind i dejen.
Meningen er at dejen skal være klumper.
Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 16 lige store bunker, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i ca 30 minutter.
Bag dem cirka 15 min. ved 200° C varmluft.
I min ovn er der 5 ribber, og pladerne skal være i ribbe 1 og 4 fra bunden af.
Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden vender og bytter jeg pladerne, for at få en jævn afbagning.
I min ovn er der 5 ribber, og pladerne skal være i ribbe 1 og 4 fra bunden af.
Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden vender og bytter jeg pladerne, for at få en jævn afbagning.
Perfekt, tak for tips
SvarSlet