Det skal du bruge:
1 kg fileter af saltsild uden skind (spørg din fiskemand)
Lage
1/2 l eddike
1/2 l sukker
1/4 l vand
15 nelliker
5 stjerneanis
1 ts salt
1 ss blandede peberkorn
Smag
1 appelsin i skiver
1 citron i skiver
1/2 dl Cognac
Sådan gør du:
Sildefiletter skylles, renses og udvandes 1 døgn
Lagen koges op og der justeres evt med mere eddike (smag)
Tag gryden af blusset og tilsæt appelsin, citron og cognac
Lagen køles ned og trækker et døgn inden citrusskiver fjernes.
Fordel sildefileterne i 2-3 skoldede glas eller bøtter (Kan evt desinficeres med cognac)
Lagen hældes over sildefileterne og trækker mindst 3 dage gerne 1 uge.
Serveres på godt rugbrød med en fyldig karrysalat, kogte æg og en dram.
Holdbarhed ca 3-4 uger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar