Det skal du bruge:
700 g hvedemel max 10% protein
500 g blødt saltet smør
3 æggeblommer
350 g sukker
3 ss mandelmel
Korn af en stang Polynesiske vanilje, skrabt sammen med lidt sukker.
Fin revet skal af en økologisk citron
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser, og ælt det til en god ensartet dejkugle.
Pak kuglen ind i husholdningsfilm eller plastikpose.
Lad den hvile på køl mindst 3 timer, gerne et døgn.
Bagning
Dejen bruges direkte fra køl.
Køres gennem kødhakker med småkage fortsats, lille stjerne.
Køres ud i stykker a ca 6 cm.
Formes til kranse og sættes på bageplade beklædt med bagepapir.
Bages 9-11 min ved 180 grader traditionel ovn, næst øverste ribbe.
Bages til lys brun, pas på de tager pludselig farve.
Køles på rist til helt kolde.
Opbevares i tætte bøtter eller dåser.
Denne opskrift giver ca 200 stk.
Holdbarhed ukendt , men kort for de er meget gode.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar