Det skal du bruge:
4 dl kærnemælk
1 æg
1/2 dl olie
25 g gær
1 ss salt
2 ss sukker
350 g grov Manitoba, Ølandshvede eller Speltmel
350 g Hvedemel
Sådan gør du
Ælt alle ingredienser 5 min på røremaskine trin 1
Hæve til dobbelt størrelse ca 2 timer
Skrab dejen ud på et mel drysset bord og fold dejen, nord, syd, øst, vest. Husk at børste mel væk fra dejen inden næste fold så den binder sammen.
Du skal ende med en firkant ca 20*25 cm
Hak strimler 1*20 cm og sno dem 2 og 2 og form til kranse. Ca 12 kranse.
Sættes på 2 bageplader med bageplader
Pensel med æg og drys med sesam.
Hæve til dobbelt størrelse ca 45 min
Bag i traditionelovn 230° 15 min på 2. ribbe en plade af gangen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar