Du skal bruge.
500 g koldt vand
1 dl olie
20 g gær
500 g hvedemel 12% protein
250 g Grov Ølandshvede eller Speltmel
50 g grov rug mel
1 ts citronsaft
20 g salt
Sådan gør du:
Jeg alle ingredienser i en røreskål og kør 5 min på lav hastighed (1) på røremaskine med dejkrog, husk at skrabe siderne ned efter et minutstid.
Dæk skålen med løst låg eller folie og sæt den til hævning et svalt sted 8-10° i 8-12 timer. Alternativt i køleskab, men så skal dejen have en time eller to til at komme sig ved stue temperatur, inden den bruges.
Skrab dejen ud og sæt den på 2 bageplader med bagepapir med spartler eller sker, 8 boller pr plade.
Bages straks i varmluftovn 220° 16-18 min på ribbe 1 og 4.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar