Du skal bruge:
Fint salt eller krydderiblanding til drys.
Dej:
3 dl hvedemel
2,5 dl øl gerne mørt
1/2 ts salt
Fyld (forslag):
Fløjlsfod (Enoki) i små buketter
Shitaki i kvarte
Kejserhat i stave 1 x 1 cm
Løgringe 5 mm
Blomkål eller broccili i små 2 cm buketter
Rejer
Fisk eller kylling i små stykker eller skiver
Frituregyde ell.. 160-175° varm prøv dig frem. Jeg bruger en almindelig fritureolie.
Sådan gør du:
Sigt melet i en skål.
Tilsæt øl og salt og pisk til dejen er jævn og uden klumper.
Dyp dit emne i dejen, lad det dryppe let af inden det forsigtigt sænkes ned i olien. (må aldrig ligges i kurven, da det så bager fast til denne)
PAS PÅ OLIEN ER VARM !!!!"
Lad emnet stege gyldent og sprødt, vend det evt. undervejs med en madpencet.
Lad de færdig stegte tempura dryppe af på fedtsugendepapir, drys med fint salt eller krydderi.
Server med dip som snacks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar