Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Uddannet Procesteknolog AK i Procesteknik & Butiksslagter Far til Caroline fra 06 og Victoria fra 09. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

søndag den 28. januar 2018

Morgenstykker

Det skal du bruge:

5 g gær
550 g koldt vand
200 g spelt fuldkornsmel eller anden fintmalet fuldkornsmel af hvedetype
700 g hvedemel 12% protein
20 g salt

Evt 15 g bageenzym

Sådan gør du:
Kør vand, mel og gær (bageenzym) på røremaskine 7 min på trin 1

Tilsæt salt og kør yderligere 2-3 min på røremaskine trin 2

Slut temperatur ca 28 °

Del evt. dejen i to.

Virk dejen op og hæv 20 min under plast

Stræk og fold Nord/Syd
stræk og fold Øst/Vest

Hvile 5-10 min

Stræk/rul til ca 20*35 cm eller 20*20 cm hvis du har delt den i to.

Placer i smurt form og dæk med film.
Opbevares på køl (max 5°) natten over, kan gemmes i op til 3 dage på køl.

Bagening:
Vend dejen ud på er let mel drysset bord.
Hak ud i 18 stykker (9 hvis du har delt dejen i to), pensel med vand og dyp i drys.
Her har jeg brugt, birkes, majsdrys og en frøblanding med salt og peber.

Hæve lunt 25-28° evt på et gulv med gulvvarme, 60-90 min på 2 bageplader med bagepapir, dækket med plast.
Alternativt hæve svalt 12-14° natten over


Bage 20 min 215° varmluft med damp ved indsætning, ventiler ovn når der er 8 min og 4 min tilbage af tiden.

(Hvis du kun bager en plade, kan de bages ved 220° traditionel ovn ribbe 2, i 20-22 min. Stadig med damp ved indsætning og ventilere med 8 og 4 min tilbage.)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar