Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Procesteknolog AK i Procesteknik, Butiksslagter, Køkkenleder, Økonoma Far til Caroline og Victoria. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

fredag den 11. oktober 2013

Lammegryde med æble


Du skal bruge:
  • 500 g mellemskært lam i tern
  • 750 g æbler
  • 10 tørrede abrikoser eller dadler
  • ½ l grønsagsbullion
  • 6-10 kardemomme kapsler
  • 2 ss karry
  • 1 ts spidskommen
  • olivenolie
  • salt
Serveres med ris, bulgur, kartofler eller bare et stykke godt brød.

Sådan gør du:
  • Denne opskrift kan laves i en arbejdsgang eller med fordel over 2 dage.
Del 1
  • Varm lidt olie i en gryde og svits 1 ss karry, 1ts spidskommen og kardemommen.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt bullionen og lad det simmere 3-4 timer
  • Fjern kardemommen.
Hvis retten laves over 2 dage skal gryden nu køles ned og gemmes til næste dag.

Del 2
  • Skræl æblerne og skær dem i grove tern uden kernehus.
  • Hak abrikoser eller figner groft.
  • Varm lidt olie i en gryde (gerne en støbejernsgryde på et bål).
  • Svits 1 ss karry og 1 ss salt.
  • Tilsæt æbler og steg dem 5-6 min ved mellem varme.
  • Tilsæt abrikoser eller figner og steg 2-3 min ved lavvarme.
  • Tilsæt resultatet fra Del 1 og varm igennem.
  • Server med dit valgte tilbehør.
Velbekomme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar