Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Procesteknolog AK i Procesteknik, Butiksslagter, Køkkenleder, Økonoma Far til Caroline og Victoria. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

søndag den 29. oktober 2017

Frokostboller

Det skal du bruge:

200 g A38
200 g Lunken vand
1 Æg
25 g gær
25 g Sirup
15 g Salt
80 g Fedtstof
200 g Fuldkorns spelt
500-550 g Hvedemel 12%

Sådan gør du:

Put alle ingredienser i en røreskål hold lidt mel tilbage, og ælt det 3 minutter på røremaskine. Dejen skal slippe skålen, ellers justér med lidt mere mel.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under låg.

Tænd ovnen på 220 grader traditionelovn.

Slå dejen ned og del den i 14-16 stykker.
Virk op til boller og stil dem med 3 cm i mellem på en bageplade med bagepapir.

Hæv tildækket (evt med en bradepande med bunden i vejret) til godt dobbelt størrelse.

Pensel med vand og drys med mel i en sigte.
Snit sildebensmønster med et barberblad eller skalpel.

Bag ca 15 minutter midt i ovnen, kast 3 cl vand ind i bunden af ovnen når du har sat pladen ind og luk lågen, så de får damp

Server lune med pålæg og ost.



2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er et surmælksprodukt, det kan købes i de fleste supermarkeder. Men alle former for neutral ymer eller tykmælk kan bruges.

      Slet