Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Procesteknolog AK i Procesteknik, Butiksslagter, Køkkenleder, Økonoma Far til Caroline og Victoria. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

fredag den 1. december 2017

Vaniljekranse

Det skal du bruge:

700 g hvedemel max 10% protein
500 g blødt saltet smør
3 æggeblommer
350 g sukker
3 ss mandelmel
Korn af en stang Polynesiske vanilje, skrabt sammen med lidt sukker.
Fin revet skal af en økologisk citron

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser, og ælt det til en god ensartet dejkugle.
Pak kuglen ind i husholdningsfilm eller plastikpose.
Lad den hvile på køl mindst 3 timer, gerne et døgn.

Bagning

Dejen bruges direkte fra køl.
Køres gennem kødhakker med småkage fortsats, lille stjerne.
Køres ud i stykker a ca 6 cm.
Formes til kranse og sættes på bageplade beklædt med bagepapir.
Bages 9-11 min ved 180 grader traditionel ovn, næst øverste ribbe.
Bages til lys brun, pas på de tager pludselig farve.
Køles på rist til helt kolde.
Opbevares i tætte bøtter eller dåser.

Denne opskrift giver ca 200 stk.

Holdbarhed ukendt , men kort for de er meget gode.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar