Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Uddannet Procesteknolog AK i Procesteknik & Butiksslagter Far til Caroline og Victoria. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

tirsdag den 19. december 2017

Marineret sild (julesild)

Det skal du bruge:

1 kg fileter af saltsild uden skind (spørg din fiskemand)

Lage
1/2 l eddike
1/2 l sukker
1/4 l vand
15 nelliker
5 stjerneanis
1 ts salt
1 ss blandede peberkorn

Smag
1 appelsin i skiver
1 citron i skiver
1/2 dl Cognac

Sådan gør du:

Sildefiletter skylles, renses og udvandes 1 døgn

Lagen koges op og der justeres evt med mere eddike (smag)

Tag gryden af blusset og tilsæt appelsin, citron og cognac

Lagen køles ned og trækker et døgn inden citrusskiver fjernes.

Fordel sildefileterne i 2-3 skoldede glas eller bøtter (Kan evt desinficeres med cognac)

Lagen hældes over sildefileterne og trækker mindst 3 dage gerne 1 uge.

Serveres på godt rugbrød med en fyldig karrysalat, kogte æg og en dram.


Holdbarhed ca 3-4 uger



Ingen kommentarer:

Send en kommentar