Om mig

Mit billede
Brian Glenn Pedersen Procesteknolog AK i Procesteknik, Butiksslagter, Køkkenleder, Økonoma Far til Caroline og Victoria. Jeg elsker at lave mad... og at spise det.. Den kærlighed vil jeg gerne give videre, både til det at skabe men sandelig også det at nyde.

lørdag den 12. maj 2012

Spareribs.. BBQ ben

Dette er opskriften på en stor potion så de kan fryses ned og tages op efter behov.

Først skal benene saltes:

Man skal bruge:
  • 7 kg kamben i passende stykker
  • 1 kg salt
  • 9 l koldt vand
  • køleelementer
Bland salt og vand evt i en stor plast køletaske (husk at vaske den først). Tilsæt ben og køleelementer og sæt låg på.
  • Lad det trække ca 2 timer.
BBQ marinade

Bland:
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 4 dl af din farvorit ketchup (Bähncke Hotdog ketchup kan anbefales)
  • 1 dl farin (eller mørk Muscovadosukker)
  • Knust hvidløg og krydderier efter smag færdige bbq blandinger er fine



Hæld saltlagen fra benene og fjern køleelementerne. Bland ben og marinade godt, og kom benene i fryseposer i potions størrelser så det passer til dig og dine... frys dem du ikke skal bruge de næste 1-2 dage.

Tilberedning
  • Dampes 1½ time ved 150 grader i ovn (lig benene på en bageplade med bagepapir og stil et ilfastfad i bunden af ovnen med kogende vand i, må ikke koge tør)
  • kan evt. afsluttes på grillen hvor de smøres med en ny gang bbq efter samme opskrift (Husk først at smørre benene til sidst så marinaden ikke branker.



Tilbehør
Kan serveres med Coleslaw, salat, pomme frites eller en bagt kartoffel med grillsmør....

Coleslaw
Der er altid for lidt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar